PRESENTACIÓ

Portada programa del 50 curs
Disseny de Francisco Roselló
Programa en PDF
En el mes de març de 1989 es va organitzar el Curs número 50 de Bussadors Esportius, i el molt honorable Sr. D. Jordi Pujol i Soley, en aquell temps, President de la Generalitat de Catalunya, ens va fer l'honor de dedicar-nos una salutació que deia:

"És possible que les persones que van organitzar el primer Curs de Bussadors Esportius al si del Centre de Recuperació i d'Investigacions Submarines no pensessin ni per un sol instant que un dia s'arribaria al Curs número 50.

No obstant, això ha estat així degut a l'entusiasme, la voluntat i l'eficàcia dels homes del C.R.I.S., que han treballat bé, i amb afany de superació, dia darrera dia fins aconseguir aquesta realitat que els honora, sobretot si tenim en compte la complexitat que tant pel que fa a les sessions teòriques com a les pràctiques presenten aquests tipus d'ensenyament.

El C.R.I.S. és un dels millors exponents d'aquesta força esportiva que té Catalunya, nascuda dels clubs, que poc a poc, però en voluntat perseverant, esdevenen institucions de gran vàlua i en el seu cas d'utilitat i de servei a la comunitat. Els seus valors científics i esportius són indiscutibles"

També és possible que les persones, que el 26 d'abril de 1954, varen fundar el C.R.I.S. tampoc pensessin que arribaríem al dia d'avui amb tota una historia que els homes i dones del nostre centre han fet possible, realitzant mes de 150 cursos amb el que s'han format mes de 5.000 alumnes i participant en innumerables actuacions de salvament i d'investigació.

Eduardo Admetlla y Alfredo Tejerina
Un d'aquests homes és en Alfredo Tejerina Balboa, per tots conegut per "Teje", vinculat amb el CRIS des de l'any 1967, data en què va fer el curs, un temps després agafar el càrrec de Secretari del club, càrrec que fins a dia d’avui està realitzant i que en els últims 10 anys ha fet tota una feina de recopilació de dades, articles, fotos i tota la informació que forma part de l'historia del C.R.I.S., (que no és poca).

Després de tot aquest temps, hem pensat que ja ha arribat l'hora de començar a publicar tot el que ja teníem i hem anat trobant. Creiem que aquest blog és un bon mitjà per facilitar la difusió. Anirem introduint les dades de forma gradual, que tothom pugui llegir-ho sense dormir-se.

Quasi totes les noticies aparegudes en la premsa i altres mitjans, han estat contrastades, altres que hem trobat mes d’una versió i d’altres incomplets, per tot això agrairem als lectors qualsevol comentari o rectificació, degudament documentat, i farem les correccions pertinents.

Agraïm enormement a tots els que ens han aportat fotos, retalls de diari, documentació varia e informació que d’altra manera no haguéssim trobat en lloc. + info

Durant tota la feina d'investigació i recuperació de dades i noticies, hem trobat moltes que no ens afecten directament però que tenen relació amb el mon submarí, hem recopilat les que ens ha semblat mes interessant i les anirem publicant de forma aleatòria. Estem segurs us agradaran.

Veureu que tant aviat utilitzem el català com el castellà, durant molts anys no hem gaudit de la premsa en català i hem mantingut el text original de les noticies, adaptant la redacció dels nostres comentaris a l’idioma de la noticia. A la dreta d’aquesta pàgina trobareu una aplicació per seleccionar l’idioma.

Per guardar tota la informació estem utilitzant mes d'un blog i altres llocs externs. Tenim el blog principal, que és el que esteu en aquest moment, i els blogs auxiliars, que son els que accedireu en el moment que polseu l'opció  (+ info). En tots els blogs podeu navegar sense problemes, però us aconsellem que un cop llegida la informació concreta del blog auxiliar, torneu sempre al blog principal, podeu fer-ho polsant la fletxa del navegador a la part alta de la pàgina o a l’accés que hem posat a la part baixa. Les pàgines dels blogs auxiliars estan amagades i no tenen cap ordre, us podeu perdre. Gracies.

©C.R.I.S. 2012